Fedezze fel a Ford biztonsági megoldásai!

Biztonságban minden úton

Légzsákkal felszerelt hátsó biztonsági öv

1205116373528

Megnövelt biztonság az utasok számára

A két szélső hátsó ülés különleges biztonsági szolgáltatással szerelhető fel, Légzsákkal felszerelt hátsó biztonsági övekkel. Ütközéskor ezek az övek felfújódnak, és hagyományos társaikhoz képest ötször nagyobb testfelületen oszlatják el az ütközés erejét. A mellkast érő nyomás csökkentésével, valamint a nyak és a fej hatékonyabb védelmével ez az innovatív műszaki megoldás tovább csökkenti a sérülések valószínűségét.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Légzsákkal felszerelt hátsó biztonsági öv működését

Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztenssel

1205116371245

Elérhető Fiesta, Fiesta ST, B-MAX, EcoSport, Focus, Focus ST, C-MAX, Tourneo Connect, Kuga, Mondeo, Vignale, S-MAX, Galaxy, Tourneo Custom, Mustang, Fiesta Van, Transit, Transit Connect, Transit Custom, Transit Courier, Transit Minibus modelleken

A Ford SYNC rendszer egyik fontos és potenciálisan életmentő funkciója a Vészhelyzeti asszisztens. Ha olyan balesetet szenvedne, amikor a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, a rendszer az Ön telefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. A hívást megszakíthatja, de akár az operátorral is beszélhet. Szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú adatokat is elküldi, például a GPS-koordinátákat – még akkor is, ha Ön nincs eszméleténél.*

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Ford SYNC és a Vészhelyzeti asszisztens működését!

*A Ford Vészhelyzeti segélykérés Európa több mint 30 országában elérhető. Ez a funkció akkor működik, amikor egy kompatibilis mobiltelefon kapcsolódik a rendszerhez és a mobiltelefon Önnél van, amikor a légzsák (kivéve a térdlégzsákot) kinyílik, vagy amikor az ütközést érzékelő szenzor leállítja az üzemanyag-szivattyút. A szövegfunkció és a vészhelyzeti segélykérés nem minden európai nyelven elérhető.

Ford Fényszórók

1205116370969

Automatikus fényszóró. Ön jobban lát, de másokat sem vakít el

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítson másokat. Miután elhaladtak egymás mellett, a fényszóró automatikusan visszavált távolságira, hogy jól látható legyen az út az autó előtt. Ezt a funkciót extraként kérheti a Sávtartást segítő rendszerrel.

> Ide kattintva még jobban megismerheti az Automatikus fényszóró működését!

Végre belátja a kanyarokat is

A Ford Dynamic LED világítás az Adaptív fényszórókkal pontos és intenzív fényt biztosít, mindig az adott útviszonyoknak és a vezetési helyzetnek megfelelően. A nappali menetfény rutinfeladat a számára, a hagyományos villogó irányjelzőt pedig LED-es futófényből álló csík váltja fel, ami egyértelműbb, jobban látható jelzést ad. Emellett az Vakításmentes távolsági fényszóró automatikusan beállítja magát úgy, hogy a többi vezetőt ne zavarja. Az új fényszórók az utat is követik, így a kanyarokban is jobb látási viszonyokat biztosítanak.

* Elérhető B-MAX, EcoSport, Focus, Focus ST, C-MAX, Kuga, Mondeo, Vignale, S-MAX, Galaxy, Tourneo Custom modelleken

** Elérhető Focus, Focus ST, C-MAX, Mondeo, Vignale, S-MAX, Galaxy, Tourneo Custom, Ranger, Transit Connect, Transit Custom, Transit Courier, Transit Minibus modelleken

*** Elérhető S-MAX, Galaxy modelleken

Folyamatos védelem felborulás ellen

1205118251166

A Borulásgátló rendszer figyeli a járművet, és felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket. A rendszer ekkor aktiválja az Elektronikus menetstabilizálót, amely a sebességet szabályozva, a stabilitást helyreállítva beavatkozik.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Borulásgátló rendszert