Nézze meg, milyen intelligens megoldások teszik különlegessé a Ford autóit!

Aprólékos, átgondolt kialakítás, hiszen tudjuk: az ördög a részletekben rejlik.

Ford SYNC

1205116373688

Összekapcsolja a világgal, miközben szórakoztatja is: Ford SYNC technológia

A Ford SYNC technológia segít, hogy biztonságosan csevegjen és szórakozzon vezetés közben. Egyszerű hangparancsokkal irányíthatja: indíthat és fogadhat hívásokat, helyeket kereshet a közelben, de akár a kedvenc zenéit is lejátszhatja.

Az új SYNC 3 kibővített funkcionalitással rendelkezik, és újabb hangparancsokkal, valamint az okostelefonok világából ismerős ujjmozdulatokkal is irányítható. A rendszert úgy terveztük, hogy Önnek le se kelljen vennie a kezét a kormányról, és a szemét is az úton tarthassa.

A hangvezérlés és a szöveges felolvasás szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Ford SYNC

A Ford SYNC rendszer lehetővé teszi, hogy a kezünk használata nélkül indítsunk és fogadjunk hívásokat, irányítsuk a zenelejátszót – egyszerű hangparancsokkal. Az AppLink segítségével pedig a legnépszerűbb Android és iOS alkalmazásokat is irányíthatja. Hallgasson hangoskönyvet, tudja meg a legfrissebb meccseredményeket a goal.com oldalról, keressen programot a közelben, vagy hallgassa a kedvenc zenéit a Spotify-on! A Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztenssel is rendelkezik. Ez a funkció automatikusan segítséget hív, ha balesetet szenved, és elküldi a szükséges információkat a mentőszolgálatoknak.

A hangvezérlés és a szöveges felolvasás szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Ford SYNC 2

Ford SYNC 2 Hangvezérléssel és érintőképernyővel: a kristálytiszta 8” átmérőjű színes érintőképernyő segítségével igazán könnyedén irányíthatja a telefonját, a hangrendszert vagy éppen a klímaberendezést. Használhat hangparancsokat, de érintéssel is vezérelheti. Megjegyzés: a SYNC 2 nem tartalmazza az AppLink funkciót.

A hangvezérlés és a szöveges felolvasás szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Ford SYNC 3

A SYNC legújabb és legfejlettebb változata a megszokott kényelmet nyújtja, de újabb funkciókkal egészült ki. Az új kezelőfelület nagyobb gombokat tartalmaz, így még könnyebben irányítható. A 6,5” vagy 8” érintőképernyő pedig az okostelefonoknál és tableteknél már megszokott, újabb mozdulatokat képes kezelni. Az AppLink mellett a Ford SYNC 3 már csatlakozni tud az Apple CarPlay-hez és az Android Auto-hoz is.

Nagyobb, gyorsabb, átláthatóbb


Az újratervezett kezelőfelület még egyszerűbb irányítást tesz lehetővé.

Kristálytiszta és nagyobb gombok, hogy egyszerűen és biztosan hozzáférjünk mindenhez. Az okostelefonoknál jól ismert ujjmozdulatokkal együtt pedig igazán egyszerűvé teszi a kezelést.

A SYNC 3 10-szer gyorsabb, mint a SYNC 2. Szóval, akár hangparancsokkal, akár ujjmozdulatokkal irányítja, azonnal reagálni fog.

Apple CarPlay és Android Auto

A SYNC 3 lehetővé teszi, hogy csatlakoztassa iPhone-ját vagy androidos telefonját az autóhoz.

Ilyenkor a 8” kijelzőn nem a SYNC 3 kezelőfelülete, hanem az okostelefonjáról ismerős képernyő jelenik meg.

Az alkalmazások között egyszerűen navigálhat a gombok, az érintőképernyő vagy hangparancsok segítségével. Így hozzáférhet a térképhez, a zenéihez, az üzeneteihez – akármihez, amire szüksége van.

A rendszernek akár le is diktálhatja, mit szeretne elküldeni üzenetben, és fel tudja olvasni a beérkező SMS-eit is.

A hangvezérlés és a szöveges felolvasás szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Figyelmeztetés!

Felhívjuk figyelmét, hogy a SYNC 3 okostelefonnal történő teljes összekapcsolódásához iPhone 5/ Android 5.0 (Lollipop) vagy újabb készülékre van szükség. Néhány SYNC 3 funkció adatkapcsolatot igényel, így adatforgalmi díjak merülhetnek fel. Kérjük, látogassa meg az Apple CarPlay és az Android Auto honlapjait, hogy ellenőrizze, elérhetőek-e Magyarországon, és olvassa el a legfrissebb információkat!

Ford Könnyű hozzáférést biztosító ajtórendszer

1205116373396

Szálljon be elegánsan minden alkalommal!

A Ford Könnyű hozzáférést biztosító ajtórendszerével igazán könnyű a be és kiszállás is. A "B" oszlop megszüntetésével 1,5 méteres akadálymentes nyílást alakítottunk ki, így kényelmesen mozoghat és pakolhat.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Ford Könnyű hozzáférést biztosító ajtórendszerét

A hagyományos "B" oszlopot a különösen megerősített acél ajtóperemek váltják ki. Ezek a normál acélnál ötször erősebbek, ezzel biztosítanak maximális védelmet és masszív felépítést, miközben a jármű tömegét egyáltalán nem növelik.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Ford Könnyű hozzáférést biztosító ajtórendszerét

Ajtóélvédő

1205116372996

Megelőzi a bosszantó horpadásokat és karcolásokat

Szűk parkolóhelyeken az ember könnyen rányithatja az ajtót valamire. Ha viszont egy Focus ajtaját nyitja ki, előpattan egy védőelem, amely megvédi a fényezést és a szomszéd járművet is.

> Ide kattintva még jobban megismerheti, hogyan működik az Ajtóélvédő

Quickclear fűtött szélvédő

1205116370816

Gyors jégtelenítés Quickclear technológiával

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is. A rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Quickclear fűtött szélvédő működését

Ford Easy-Fuel

1205116372745

Ford Easy-Fuel rendszer az egyszerű tankolásért

Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően a piszkos tanksapkát sem kell többé megfognia!

> Ide kattintva megismerheti a Ford Easy-Fuel rendszert

EasyFold ülésrendszer

1205116372881

Elérhető az S-MAX és Galaxy modelleknél

Csak semmi erőlködés: nyomja meg a gombot, és a rendszer segít könnyedén lehajtani az üléseket!

Az innovatív, új EasyFold rendszer lehetővé teszi, hogy a teljes második sori ülést egy gombnyomással könnyedén síkba hajtsa. A kényelmet pedig még tovább fokozza a Galaxy egy egészen különleges funkciója: a Power Raise rendszer. A gombnyomással működő EasyFold és Power Raise ülések meggyorsítják a nagyobb csomagok bepakolását azzal, hogy egy gombnyomással segítenek le-, majd visszahajtani a harmadik sorban található üléseket.

> Ide kattintva jobban megismerheti az EasyFold ülésrendszert

Jól átgondolt ülésrendszer a teljes kényelemért

Az S-MAX sokoldalú ülései tágas helyet biztosítanak akár hét személy számára is. A síkba hajtható második és harmadik sori üléseknek köszönhetően pedig számos különböző elrendezés alakítható ki. Például a második és harmadik sor üléseit egy gombnyomással síkba hajtva könnyedén helyet csinálhat a sportfelszerelésének vagy a változatos formájú és méretű kerti szerszámainak.

Csendesen teszi a dolgát

1205118248941

Az Aktív zajcsökkentő működése hasonló az aktív zajszűrős fejhallgatókéhoz, csak míg azok az összes külső zajt kizárják, az Aktív zajcsökkentő rendszer válogatósabb.

A motor, a szél, a hajtómű és az útburkolat beszűrődő zaját utastérben elhelyezett mikrofonok érzékelik. A rendszer az érzékelt zajt elemzi, és a hangszórókon keresztül olyan (a zenelejátszást nem zavaró) hanghullámokat állít elő, amelyek a nem kívánt 'zajhullámokat' kioltják. Az eredmény csendesebb, nyugalmasabb utastér, amely kedvezően befolyásolja a vezető összpontosítását és fáradékonyságát, valamint a beszélgetéseket érthetőbbé, a lejátszott zenét élvezetesebbé teszi.

A testet jobban megtámasztó ülések, amelyek akár masszíroznak is.

1205118252658

A Multi-Contour ülés Active Motion masszázsfunkcióval talán a legkényelmesebb ülés, amelyben valaha ült. A még tökéletesebb illeszkedés érdekében 10 módon állítható, hűtéssel és fűtéssel fokozva a kényelmet.

Nevéhez hűen azonban legjobb szolgáltatása a masszázs. Tizenegy enyhén mozgó párnája vezetés közben szinte wellness élményt biztosít. Ezek a finom masszírozó mozdulatok nem vonják el a figyelmet, de azt veszi majd észre, hogy az utazás végeztével a szokásosnál kipihentebb lesz. Ezt az ülés tervezésébe bevont orvosok is igazolták, akik szerint így az izomfeszesség akár 60%-kal is csökkenthető. Nem csoda, hogy ötből négyen a Multi-Contour ülést kényelmesebbnek találták a normál üléseknél.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Multi-Contour üléseket

A Kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtó erőfeszítés nélkül nyílik és záródik

1205118251875

Ha a keze tele van, de járműve érzékeli a KeyFree kulcs közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a csomagtartót.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtó-működtetést