Fedezze fel, hogyan segítik a Ford műszaki megoldásai a vezetést!

A járművezetést könnyítő, intelligens megoldások

Intelligens sebességkorlátozó

1205116371591

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Az Intelligens sebességkorlátozó az Állítható sebességkorlátozó továbbfejlesztett változata, aminek köszönhetően még inkább fókuszálhat. Bekapcsolása után a rendszer automatikusan beállítja azt a megengedett sebességet, amelyet a jelzőtábla-felismerő kamera észlel.

> Ide kattintva jobban megismerheti az Intelligens sebességkorlátozó rendszert

Aktív parkolást segítő rendszer

1205116373136

Stresszmentes be- és kiparkolás

A választott Ford modelltől függően akár az alapfelszereltség része is lehet ez a praktikus megoldás, ami stresszmentessé teszi a párhuzamos vagy a párhuzamos és a merőleges parkolást is. Az Aktív parkolást segítő rendszer ultrahangos érzékelőkkel méri be a parkolóhelyet, megállapítva, hogy befér-e az autó. A számítógép ezután átveszi a kormányzást, hogy a vezetőnek csak a féket, a gázpedált és a váltót kelljen kezelnie. Ha kiparkolási segéddel is rendelkezik, az a párhuzamos parkolóhely elhagyásában segít majd. A merőleges parkolási rendszer képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd képes elvégezni a betolatást. A Parkolási oldalérzékelő segéd pedig figyelmeztet az esetleges oldalsó akadályokra is.

> Ide kattintva még jobban megismerheti az Aktív parkolást segítő rendszert

Gyalogosfelismerő és Aktív Fékrendszer

1205116372330

Ez a műszaki megoldás az utat pásztázva észleli az autó előtt megjelenő járműveket és gyalogosokat, majd figyelmeztet a jelenlétükre. Reakció hiányában a rendszer automatikusan fékez így segít elkerülni a baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

> Ide kattintva megismerheti a Gyalogosfelismerőt és Aktív fékrendszert

Osztott képes frontkamera

1205116373282

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

A jármű elején található apró, diszkrét kamera osztott képet továbbít a többfunkciós képernyőre, ahol a vezető a mindkét irányból érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat láthatja. Ez a műszaki megoldás felbecsülhetetlen értékű, ha keskeny parkolóhelyről szeretnénk kiállni, vagy rosszul belátható, forgalmas utakra akarunk kihajtani.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Osztott képes frontkamerát

Keresztforgalomra figyelmeztető rendszer

1205116369727

Észreveszi azokat a járműveket is, amelyeket Ön nem

Amennyiben Ön éppen ki szeretne tolatni valahonnan, és nem látja tökéletesen a forgalmat, a Keresztforgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket, és hangjelzést bocsát ki. A technológia a külső visszapillantó tükrön található lámpák segítségével fénnyel is jelez (bal vagy jobb oldalon, a jármű érkezési irányától függően).

> Ide kattintva jobban is megismerheti a Keresztforgalomra figyelmeztető rendszert

Az egyszerűbb tolatásért

1205118246850

Oszlop, pad vagy alacsony fal… A Tolatókamera a műszerfal képernyőjén mindig mutatja a jármű mögötti teret. A rendszer hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Tolatókamerát

Tükrök, amelyek azt is látják, amit a vezető nem.

1205118246735

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ennek érdekében érzékelő radarokkal pásztázza a jármű két oldalának holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg.  

> Ide kattintva még jobban megismerheti a Holttérfigyelő rendszert

A vezető helyett fékez, ha kell, így segíti elő a koccanások elkerülését.

1205118255541

Dugóban araszolva túl gyakran történnek koccanásos balesetek. Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer igyekszik ezeket elkerülni, vagy csökkenteni a súlyosságukat. Ha 50 km/h alatti sebességgel halad, és a rendszer az elöl haladó jármű váratlan megállását észleli, akkor önműködően fékez. Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer annyira innovatív, hogy még biztonsági különdíjat is kapott az Euro NCAP-tól.*
* A díjat a Ford Focus modell kapta.

> Ide kattintva még jobban megismerheti az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszert